AIK Hockeysupport

AIK, eller ”Gnaget”, som många säger, tillhör ett av Stockholms mest klassiska hockeylag genom tiderna. Solnaklubben AIK har funnits ända sedan år 1891, dock bildades inte hockeysektionen förrän 30 år senare 1921.AIK

Diger historia

Genom åren har laget tagit hem totalt sju SM-titlar, den senaste kom 1984 när man besegrade ärkerivalen Djurgården med 3-0 i matcher.Inom AIK som idrottsklubb finns en stark supporterkultur, så även inom ishockeyn. Black Army är den kanske mest kända supportergruppen inom AIK med tusentals medlemmar som skapar bra tryck på Hovet vid hemmamatcherna, men även på bortamatcher som man arrangerar bussresor till.Förutom Black Army finns även supportergruppen Smokinglirarna som funnits i snart femton år. Smokinglirarna har några hundra medlemmar och anordnar precis som Black Army bussresor till AIK:s bortamatcher runt om i landet, dock inte till alla.

Börja om på nytt

Föregående säsong var för AIK en säsong med både motgångar och oflyt, tränarbyten och ett spel som gjorde att fansen inte slöt upp på ett sätt som ett lag i motgång behöver. Säsongen slutade med degradering från SHL, vilket innebär att nästa säsong spelar man i Hockeyallsvenskan.Det mesta gick som sagt snett under förra säsongen, men nu vill sportchef, och AIK-legendaren Daniel Rudslätt bygga nytt från grunden. Med en spelarbudget fyra gånger så liten som åren i SHL så satsar man nu på att bygga ett  ungt och långsiktigt lag. Först och främst så gäller det att hitta en huvudtränare för laget.

Rätt färger även på avstånd

Och på tal om att vara i exil, vare sig det är ifrån SHL eller från Solna. Oavsett var man befinner sig i världen så ska man förstås se till att klä sig i rätt färger när det är dags för match för att känna in den rätta stämningen. Idag är det ju som bekant rätt så enkelt att komma i kontakt med andra likasinnade genom Facebook, så befinner man sig exempelvis i en annan svensk stad än Stockholm och vill samla alla Gnagare som råkar befinna sig i närheten på en sportbar som visar matchen, ja då är det såklart roligare om alla också är klädda i de mäktiga gulsvartas färger.I september så börjar jakten på att ta sig tillbaka till SHL och hockeyns finrum. Se till att ge ditt stöd – vars du än befinner dig.