Fotboll kan göra ont

Att fotboll är världens största sport och att intresset är enormt råder det ingen tvekan om. Trots att regelverket inte tillåter alltför hårda tag emellan spelarna så uppstår en hel del skador till följd av utövandet av sporten.

Den som spelar fotboll kan råka ut för både akuta skador och överbelastningsskador. Förutom allvarligare skador som benbrott och skador på viktiga leder såsom knäleder förekommer också mindre skador. Muskelskador och skador och inflammationer på sen- och muskelfästen är vanliga. Oftast sker skadorna på den undre delen av kroppen men det uppstår även skador på axlar, handleder och fingrar, särskilt bland målvakter.

Var förberedd

Om man spelar fotboll så är det bra att vara förberedd ifall skador uppstår. Svenska Fotbollförbundet har bra information som du kan läsa. Det finns även annan idrottsforskning som också har en del intressanta artiklar kring fotbollsskador.

Hjälp finns att få

Som tur är finns det hjälp att få när skadan väl inträffar. Naprapatlandslaget är världens största naprapatkedja. De kan hjälpa till med skador på muskler och leder och dessutom har de mycket information kring olika skador på webbsidan som du når här. Du kan enkelt söka på typ av skada och läsa och se på videoklipp om hur skadan behandlas.