Kan AIK vinna Allsvenskan?

Vi har nu avverkat två tredjedelar av säsongen och AIK ligger alltjämt på en andraplats. Den är inte helt stabil eftersom IF Elfsborg endast ligger en poäng efter, men ännu mer oroande är att förstaplatsen befinner sig längre bort än tidigare.

En sällsynt bortaförlust i ett dåligt läge

AIK:s chanser att vinna Allsvenskan minskade betydligt efter bortaförlusten med 4-2 mot Örebro. Örebro är det näst sämsta hemmalaget i serien och hade inför matchen bara vunnit två matcher på sin hemmaplan. Eftersom AIK är det näst bästa bortalaget med bara en förlust innan Örebro-matchen borde det bara ha kunnat gå på ett sätt, men Örebro förvånade alla. Tre mål av Örebro inom tjugo minuter gjorde att det blev för svårt att hämta in. Marcus Podes 2-0 och 3-0 var rena drömmålen för att citera AIK-tränaren Andreas Alm. AIK reducerade innan halvtidsvilan och Kennede Igboananike gjorde även 2-3, men närmare än det kom de aldrig. 4-2-målet kom slutligen på tilläggstid. Denna match visar att det idag är svårt för AIK att vinna Allsvenskan. Chanserna minskar ju mer säsongen går,  vilket även tydligt visas på oddsen hos spelbolagen. Kollar man på den kända spelsajten Unibet ligger AIK:s odds betydligt högre än tidigare.

Sista tredjedelen av säsongen

Efter sommaruppehållet var det 6 poäng upp till Malmö FF vilket nu har ökat till 7 istället för att minska till 4 poäng. Fortfarande finns chansen, men då är det dags att AIK plockar fram sitt bästa spel, samtidigt som MFF råkar ut för otippade förluster. Den ena kan mycket väl komma i den 23:e omgången när de spelar borta mot BK Häcken. Det andra tillfället är självklart i den 27:e omgången när AIK tar emot MFF. Om matchresultaten har gått AIK:s väg fram till dess kanske det är den 5:e oktober som Allsvenskan avgörs. I omgången efter tar Malmö emot IF Elfsborg och det är ingen lätt uppgift för dem. Hoppet är det sista som överger en och som tur är finns det fortfarande en del kvar.