AIK och Allsvenskan

AIK är det lag som har spelat flest säsonger i Allsvenskan och även om laget befann sig i Superettan under en säsong för närmare ett decennium sedan är det svårt att tänka sig Allsvenskan utan att AIK finns med. De senaste tre åren har AIK kommit på en andraplats vid två tillfällen, men kanske är det dags för seger igen?

13998-fotboll-2 (2)

Tippa på AIK

AIK kan slå alla lag när de har en bra dag, oavsett om det är på hemma- eller bortaplan. Det är aldrig kul att hålla på ett lag som vinner väldigt få matcher, men det känns ännu värre för den som satsar pengar på motståndarlaget. Den som håller på AIK behöver inte känna sig dum ifall de spelar på sina favoriter i år. Möjligen bör den som tippar på AIK:s matcher överväga att spela på ett oavgjort resultat då de har bortaplan eftersom AIK då har spelat oavgjort lika många matcher som de har vunnit. Du som behöver hjälp med hur du ska tippa och som letar efter spelförslag kan bland annat kolla in Tippat.se.

Efter halva säsongen 2014

AIK ligger på en andraplats när halva säsongen är spelad, men befinner sig endast 6 poäng efter Malmö FF. Sett endast till spel på hemmaplan ligger AIK på en sjätteplats. Det kanske inte verkar vara riktigt bra, men de har endast spelat in en poäng mindre än ledaren av tabellen, BK Häcken. Dessutom kom AIK:s enda två förluster på hemmaplan under de första fem omgångarna. Det är något som talar för AIK under hösten. Även på bortaplan är AIK svårslagna och har bara förlorat en match. En annan sak som utmärker sig för AIK är att de har gjort näst mest mål i Allsvenskan, men har dessutom släppt in fler mål än övriga topplag. Kanske koras inte årets vinnare av Allsvenskan förrän i sista säsongen när AIK möter nuvarande tabellfyran Kalmar FF på en bortaplan där Kalmar ännu inte har förlorat i år.